Lees hier de ervaringen van andere vrouwen met de menstruatiecup.

NB: Bij het plaatsen van je ervaring met de Iriscup of Naturcup menstruatiecup vragen we je emailadres. Deze word niet getoond bij de review over je menstruatiecup. Het geeft de mogelijkheid rechtstreeks contact met je op te nemen als dat gewenst is.

Klik hier om jouw review te plaatsen


Submit your review
* Required Field

Laat je ongesteldheid nooit meer je irritatie zijn!

Oct 25, 2013 by Anonymous
Naam: Maaike • 
Je Mening In één Zin: Ik heb nauwelijks nog in de gaten dat ik menstrueer. • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Snel 

Ik was erg optimistisch in het begin. Met name vroeg ik mij af hoe om te gaan met een net verwijderde, volle cup. Het legen van de cup gaat gemakkelijk en met lactacyd is het makkelijk schoon wassen. Ik heb wel altijd een slijmsliert hangen na het verwijderen maar met een beetje toiletpapier is dat zo opgelost. Ik zal de cup niet zo snel verschonen op een openbaar toilet/festival omdat ik wel bang ben hem uit mijn handen te laten vallen bij het verwijderen.

Het inbrengen en verwijderen kost echt even oefenen maar als je jouw manier hebt gevonden is het een klusje van niets. Het zit super comfortabel, en ik merk niet eens meer dat ik menstrueer. Ik vergeet zelfs wel eens dat ik de cup in heb.

Mijn ONGESTELDHEID is veranderd in een menstruatie!


Ervaring iriscup

Aug 26, 2013 by Anonymous
Naam: Anniek • 
Je Mening In één Zin: Erg positief! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Prima 

Toen ik hoorde over de menstruatiecup was ik niet direct enthousiast. Het leek me best een eng ding eigenlijk. Na een positieve ervaring van een vriendin en wat speurwerk op internet, toch de iriscup besteld. Mijn ervaringen met tampons zijn niet erg positief, dus ik hoopte dat dit toch wat gemakkelijker zou zijn.
Het inbrengen van de iriscup ging na even oefenen vrij gemakkelijk. Aan het begin lekte hij af en toe nog wel, maar toen ik eenmaal door had hoe hij echt goed zit, heb ik hier geen last meer van. Het uithalen is inderdaad wat lastiger, maar nu na een aantal maanden gaat dit me echt een stuk gemakkelijker af.
Tijdens mijn eerste twee dagen van mijn menstruatie moet ik hem ongeveer om de 4 uur legen, maar daarna maar ongeveer om de 8 uur. Ook 's nachts is het ideaal!
Wat ik enorm prettig vind aan de menstruatiecup is dat ik op een dag veel minder bezig ben met het ongesteld zijn, omdat je de cup zo lang kunt dragen. Ook geen last van iritaties o.i.d. Je kan gewoon sporten met de cup, je voelt er niks van! Ik kan het echt alle vrouwen aanraden!


prima product

Aug 24, 2013 by Anonymous
Naam: Kaat • 
Je Mening In één Zin: 30 jaar te laat.... • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Natur cup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Snel 

De bestelde Naturcup meteen de dag erna binnengekregen en kon hem gelijk uitproberen. Ik heb de laatste jaren last van een hevige menstruatie en was doorlopend aan het checken op doorlekken. Vannacht de naturcup gebruikt en zelfs geen druppel in het voor alle zekerheid toch maar gebruikte maandverband vanochtend!! Vanochtend ben ik ermee gaan paardrijden en nu, 6 uur later nog steeds prima!
Ik had nog nooit van zo'n cup gehoord, ben inmiddels 49 en waarschijnlijk dicht tegen de overgang, dus helaas voor mij zo'n dertig jaar te laat gevonden...
Het inbrengen vond ik overigens erg gemakkelijk, het eruithalen een stuk lastiger, maar waarschijnlijk moet ik die "slag nog even te pakken krijgen".
Voor mij in ieder geval een super product!!


Jul 12, 2013 by Anonymous
Naam: Simoon • 
Je Mening In één Zin: Nog even wennen • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Natur cup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Uitstekend 

Ik heb de natur cup aangeschaft als oplossing voor menstruatie tijdens fietsvakanties. Ik heb de cup nu uitgeprobeerd en merk dat ik op de heftigste dagen van de menstruatie de cup vaker dan 2 keer per etmaal moet legen. Eens in de vier uur is de cup vol (ongeveer). Voor de zekerheid draag ik dus toch nog een maandverband. Maar de natur cup is altijd nog makkelijker in het gebruik dan tampons en maandverband. Ik denk dan dan ook dat ik hiermee doorga. Voor fietsvakanties is het zeker een oplossing.


Praktisch en hygiënisch

May 30, 2013 by Anonymous
Naam: Carmen • 
Je Mening In één Zin: Heel tevreden • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Prima 

Zoals in de bijsluiter vermeld staat is het de eerste paar keren even wennen met inbrengen maar dat ging na een keer of drie al moeiteloos. Heerlijk om niet meer te hoeven denken aan het meenemen van tampons of maandverband. Ik voel me er veel schoner bij en ben erg tevreden met mijn aankoop!


Heel veel voordelen!

Apr 19, 2013 by Anonymous
Naam: Renate • 
Je Mening In één Zin: Tevreden • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Perfect! 

Ik heb een paar maanden geleden de Iriscup besteld.
Ik vind het veel voordelen hebben:
- Je hoeft hem minder vaak te verschonen.
- Je voelt de cup totaal niet zitten.
- Het is ideaal als je op je werk bent/dagje uit (geen gezoek meer naar prullenbakjes).
- Het is beter voor het milieu.
- Het is beter voor je lichaam.
- Ik heb het idee dat ik minder last heb van krampen.

Ik zou niet meer terug willen naar tampons!
Toch was het wel even klungelen.
Ik lek af en toe toch nog door en weet niet waar dat nu met te maken heeft.
Het steeltje heb ik korter geknipt en dat hielp deels, maar toch lek ik soms nog.
En dat terwijl de cup wel helemaal ''uitgeklapt'' zit.

Response: Dank voor je review! Als je soms toch wat last heb van lekkage kijk dan ook nog eens bij de veelgestelde vragen (http://cupsenzo.nl/faq/). Hier worden wat tips en meer informatie over mogelijke oorzaken gegeven. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat de bekkenbodemspieren wat extra training nodig hebben.


Apr 16, 2013 by Anonymous
Naam: Liv • 
Je Mening In één Zin: Heel blij met mijn Naturcup! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Perfect! 

Ik ben ontzettend blij met m'n Naturcup. Natuurlijk was het inbrengen en verwijderen even wennen, maar dat ging al vrij snel goed, moet ik zeggen. Als je 'm eenmaal in hebt blijft-ie perfect zitten. Ik voel me veel schoner. Ik las online dat veel mensen zich ergerden aan het steeltje, dus daarom heb ik gekozen voor de Naturcup (met bolletje). Daar heb ik helemaal geen last van en met het verwijderen is het ook erg handig.

Voor ik bestelde heb ik al met Cups & zo gemaild voor advies, en ik ben erg snel en goed geholpen. De cup werd snel geleverd, prima service dus!

Response: Bedankt voor je review en ik ben blij dat de Naturcup je zo goed bevalt! De steeltjes zijn o.a. ook de redenen dat ik voor de Naturcup en de Iriscup heb gekozen. De Naturcup heeft het bolletje en het steeltje van de Iriscup is heel zacht (i.t.t. bijv. de Lunette en Yuuki) en ook inkortbaar.


Dec 13, 2012 by Anonymous
Naam: Yvonne D. • 
Je Mening In één Zin: Nog beter dan verwacht! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Zeer goed 

Ik kan me alleen maar aansluiten bij de meeste reviews hier: waarom wist ik dit niet eerder? Ik vind het superpraktisch en het had al gauw een kleine afvalberg gescheeld als ik dit jaren geleden had ontdekt.


Sep 18, 2012 by Anonymous
Naam: Asje • 
Je Mening In één Zin: Ideaal • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Vlot 

Ik was al over mijn 'heftigste' dagen heen, toen ik de cup ontving. Toch gelijk uitgekookt en gaan proberen. Ik dacht wel even: dit is best groot... Maar idd, je voelt er niks van en er liep niks langs! Het wordt volgende maand even spannend in de eerste dagen ivm hevig vloeien, maar de ervaring tot dusver was al heel goed!


Jul 28, 2012 by Anonymous
Naam: Rianne • 
Je Mening In één Zin: Super! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Prima 

Na lang twijfelen toch een cup aangeschaft. Afgelopen week voor het eerst gebruikt, en helemaal blij met mijn aanschaf! Ik had veel minder last van krampen. Ook is het ideaal dat je de cup maar 2x per dag hoeft te vervangen. Voelt ook veiliger dan tampons, totaal geen last van doorlekken gehad. Het inbrengen/verwijderen is even oefenen, maar went snel. Kan het iedereen aanraden!


waarom wist ik dit niet eerder?

Jul 20, 2012 by Anonymous
Naam: Sandra • 
Je Mening In één Zin: Fijn dat ik nog maar 1x per dag eraan hoef te denken! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Goed 

waarom wist ik dit niet jaren eerder. Al dat gedoe met tampons en nieuwe meenemen. nu doe ik hem gewoon 'smorgens in en hoef er pas 'savonds weer aan te denken. veel makkelijker. voel het niet en is ook nog eens goedkoper. wil echt bnniet anders meer


helaas..

Jun 15, 2012 by Anonymous
Naam: Gonny • 
Je Mening In één Zin: Leek me geweldig • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturecup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Uitstekend 

Het leek me een geweldige uitkomst. Helaas had ik de cup wat te goed opborgen en kon deze niet meer vinden. Eenmaal terug gevonden, heb ik deze twee keer uitgeprobeerd. Maar helaas kan ik er niet goed tegen. Werd bijna gek van het gevoel wat ik er van kreeg. (dit heb ik ook bij tampons) na de tweede keer heb ik m toch echt weggegooid. Dus uitproberen is altijd wel een goede keuze. Alleen had ik dus pech. Laat je dus door mijn review niet er van af praten, want als ik er wel tegen had gekunnen was ik het zeker altijd gaan gebruiken.


May 10, 2012 by Anonymous
Naam: Tineke • 
Je Mening In één Zin: Had ik dit maar eerder geweten • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Vrijdagavond bestel, maandag in de brievenbus. Prima 

Het idee is eerst even vreemd.
Inbrengen even wennen. Maar zat direct prima. Ik voel het echt helemaal niet.
Ideaal, zeker vanaf de 3e dag van de menstruatie. Je hoeft er de gehele dag niet meer aan de denken.
Schoonmaken ook even apart, maar ook daar ben je snel aan gewend.
Kortom wat een geweldige uitvinding. Ik wil het iedereen aanraden om het zeker te proberen!


May 08, 2012 by Anonymous
Naam: Jolanda • 
Je Mening In één Zin: Iriscup werkt goed • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: De iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Super!! 

Wow, wat een superuitvinding zo'n menstruatiecup. Ik heb de iriscup nu 1 menstruatie gebruikt, is even wennen, maar het scheelt alleen al zoveel afval.
Volgens mij was/ben ik allergisch voor tampons, dus zo'n cup is echt een uitkomst voor mij.
En cups en zo, jullie hebben een top-service!!


May 02, 2012 by Anonymous
Naam: Karlijn • 
Je Mening In één Zin: Super uitvinding! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Goede service, snel geleverd. 

In het begin voelde ik hem best goed zitten, vooral op de fiets. Maar aan het einde van de pms week voelde ik hem bijna niet meer. Het is wel heel erg wennen om hem in en uit te doen. Vooral uit doen vond ik lastig. Maar daarvoor geldt, oefening baart kunst. Wel is het fijn als er een wasbak aanwezig is, want even schoonspoelen vond ik het fijnst. Moest wel even wennen aan dat bloed. Maar ook dat went wel.

Al met al, het is echt een super fijn ding en een echte aanrader. Geen geurtjes, geen lekkage, goed voor het milieu, goed voor je centen. Ja helemaal top!


Gewoon goed

Apr 25, 2012 by Anonymous
Naam: Denise • 
Je Mening In één Zin: Super blij mee • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Goede service ook bij m'n vragen 

Zoveel gemakkelijker dan tampons en maandverband, voel het zelfs niet zitten. Super!


Voel hem helemaal niet!

Mar 24, 2012 by Anonymous
Naam: Yvonne • 
Je Mening In één Zin: Veel beter dan eerder gebruikte cup • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Goed, reageerde snel op vragen 

Ik heb eerder de Lunette cup gebruikt. Daar was ik ook enthousiast over maar ik bleef wel altijd last houden van het harde steeltje. Ik had 'm al heel kort geknipt maar voelde het toch steeds. Nu de Iriscup gekocht en hierbij heb ik 't helemaal niet. 't steeltje is zo zacht dat ik helemaal niet meer merk dat ik 'm in heb. Geweldig dus! Veel minder geld kwijt aan tampons en goed voor de planeet.


ideaal en milieubewust

Mar 23, 2012 by Anonymous
Naam: Wendy • 
Je Mening In één Zin: Geen zweterige maandverbandjes en zoeken naar een touwtje. • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturcup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Snelle reactie en verzending 

Dat ik hier niet eerder aan ben begonnen. Het was wennen, maar ook tampons zijn in het begin raar. En het scheelt een hoop onnodig afval. Helemaal tevreden.


Aanrader!

Mar 21, 2012 by Anonymous
Naam: Esther • 
Je Mening In één Zin: Super handig, milieuvriendelijk en voordelig • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: NatureCup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Snelle levering 

Het was even wennen met eruit halen, maar nu kan ik het aan iedereen aanraden: niet meer doorlekken, iets minder vaak hoeven verwisselen, je kunt er mee sporten en komende jaren niks hoeven kopen (dus goedkoper en ook geen afval)!


Mar 12, 2012 by Anonymous
Naam: Joy • 
Je Mening In één Zin: Begon met enige twijfel, maar ben nu erg blij. • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Naturecup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Snel en goed 

Nou t was wel wennen maar dat was meer t idee, want na 5min zat tie al en t voelde gelijk veilig. Nog even een back up gebruikt maar dat was eigenlijk niet nodig. Top dus!! En milieu vriendelijker : )


Cups & zo 0365450055 Ivoorstraat 16 Almere FL, 1339GS NL 4.8 5.0 43 43 Eerste menstruatie op vakantie en lang leve de cup! Wat een gemak! 2x per dag plaatsen geen afval.... enkel het uithalen vind ik soms nog wat moeilijk maar zal ook zekeren beteren
Page:
123

Lang leve de cup!

Aug 27, 2017 by Anonymous
Naam: Anne • 
Je Mening In één Zin: Wat een gemak! • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iriscup • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Geweldig 

Eerste menstruatie op vakantie en lang leve de cup! Wat een gemak! 2x per dag plaatsen geen afval.... enkel het uithalen vind ik soms nog wat moeilijk maar zal ook zekeren beteren met de tijd!


Feb 21, 2017 by Anonymous
Naam: AM • 
Je Mening In één Zin: Geweldig • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Iris Cup L 

Geweldig!! Het engie waar ik spijt van heb is dat ik er niet eerder mee begonnen ben. Ondertussen ook meerdere vriendinnen aan de cup gekregen


Heel goed

Nov 22, 2016 by Anonymous
Naam: Anouk • 
Je Mening In één Zin: Heel goed • 
Over Welk Product Gaat Je Review?: Magnetronsterilisator • 
Hoe Was De Service Van Cups & Zo?: Zeer goed 

Zondag een sterilisator voor de magnetron gekocht en dinsdag in huis heel goed ga zeker hier mijn volgende menstruatiecup bestellen.


Cups & zo 0365450055 Ivoorstraat 16 Almere FL, 1339GS NL 4.8 5.0 43 43 Eerste menstruatie op vakantie en lang leve de cup! Wat een gemak! 2x per dag plaatsen geen afval.... enkel het uithalen vind ik soms nog wat moeilijk maar zal ook zekeren beteren