Wat is een menstruatiecup?Wat is een menstruatiecup? Een menstruatiecup is hét moderne, milieubewuste, gezonde, gemakkelijke en voordelige alternatief voor wegwerpproducten zoals maandverband en tampons.

De menstruatiecups van nu zijn de meest moderne innovatie in vrouwelijke hygiëne producten. Toch bestaan ze al zo’n 80 jaar! Het is een herbruikbaar bekertje, gemaakt van medische kwaliteit silicone. Dit materiaal is anti-allergisch en anti-bacterieel en laat het interne milieu in de vagina helemaal intact (in tegenstelling tot een tampon).

Een menstruatiecup gebruik je net zo gemakkelijk als een tampon. Door het flexibele, zachte materiaal past de cup zich aan de vaginawand aan en vormt het een licht vacuüm. De cup lekt hierdoor niet. Een van de vele pluspunten van een menstruatiecup is dat je de cup maar 2 tot 3 keer per dag hoeft te verschonen en niet meer na hoeft te denken of je wel genoeg schone tampons of maandverband bij je hebt. Ook blijven er geen katoenvezels of pluisjes in de vagina achter, wat bij tampongebruik wel kan gebeuren en kan leiden tot vervelende klachten.

Er zijn veel verschillende menstruatiecups te koop in allerlei prijsklassen. Omdat we jouw gezondheid en het milieu serieus nemen heeft Cups & zo bij de keuze voor haar menstruatiecups vooral gekeken naar duurzaamheid en kwaliteit. Zowel de Iriscup, Naturcup als Eco-cup zijn gemaakt van medische kwaliteit silicone en bieden een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.

BESTEL NU EEN VAN ONZE MENSTRUATIECUPS VAN TOPKWALITEIT MET DE ZEER AANTREKKELIJKE VOORJAARSKORTING. OP=OP!